maandag 14 maart 2011

Geen idee waar je geld toch elke maand blijft? Hier wat tips & Tricks!


Sommigen onder ons zijn er wat fanatieker in, anderen wat minder.. Je administratie. Niks vervelender dan eigenlijk niet (willen) weten hoeveel je nou eigenlijk te besteden hebt en of je dus wel naar dat Festival of dat zonnige land kunt..

Hieronder een aantal tips om je (geld)zaken wat beter in de hand te houden zodat je nog steeds leuke dingen kunt blijven doen:) Je moet er wat effort insteken, maar dan heb je ook wat.. En nee we gaan niet zeggen dat je korter moet douchen of je tubes tandpasta moet openknippen voor de laatste restjes;) Het moet wel comfortabel blijven!

Zet gewoon al je vaste lasten op een rij en kijk waar je eventueel kunt besparen:
  • Nog een telefoonverzekering op een toestel van 2 jaar oud? Niet echt meer nodig, het toestel is het dan niet meer waard.. 
  • Hoge telefoonrekening? Minder bellen, meer mailen, skypen, Pingen en Whatsappen.
  • Heb je een autoverzekering en ben je lid van de ANWB? Kijk dan eens of jouw autoverzekering niet al wegenwachtservice in zijn pakket heeft zitten. Bij een nieuwe auto krijg je er vaak ook al automatisch wegenwachtservice bij. Dan zou je feitelijk 3 dubbel zijn verzekerd. 
  • Kijk eens op independer of jouw (auto)verzekeringen niet goedkoper kunnen.
  • Heb je je ooit opgegeven voor e.o.a. loterij? Al een keer meer dan je inleg gewonnen? Nee? Gaat wss ook niet gebeuren, dus stopzetten.
  • Geef jij gemiddeld maandelijks geld aan 3 goede doelen? Dat is wat veel, loop ze eens langs..
  • Hoeveel geef je uit aan boodschappen? Dat kan vast goedkoper, zie het artikel boodschappen doen. En aanvullend op dit artikel: op de markt kun je aan het eind van de dag, zo tussen 16 en 17 uur, veel groenten en fruit voor weinig kopen(en dan nog zelfs vaak onderhandelbaar). Bij de Turkse winkel kun je standaard je groenten en fruit zo ongeveer voor de helft van de supermarktprijs kopen. En nog open in de avonduren ook, dus overdag werken staat goedkoop kopen niet in de weg.
  • Hoeveel betaal je voor het voer van je geliefde huisdieren? Je kunt 10x een klein zakje kopen, maar ook een 10 kilo zak die in verhouding goedkoper is. Je kunt ze ook online bestellen en laten bezorgen, wel zo makkelijk. Voor voer met kortingen, kijk eens op Zooplus.
  • Creditcard? Stel deze zo in dat het bedrag automatisch van je rekening wordt afgeschreven. Zo voorkom je een flinke schuld.
  • Heb je abonnementen op tijdschriften lopen? Kijk eens of je die nu niet gewoon als app kunt downloaden.
  • Abonnement op de sportschool maar je bank zit elke week toch lekkerder? Zet hem stop totdat je wel weer de hik krijgt om fanatiek te gaan sporten.
  • Tank jij altijd bij die mooie grote tankstations langs de snelwegen? Niet doen, hier betaal je (zeker met die hoge brandsofprijzen) meer dan bij de tankstations op de B-wegen. Kijk eens op brandstofzoeker en tankwijzer. Een goede betrouwbare app is er helaas nog niet.
  • Vul je belastingformulier in, of laat deze invullen door een belastingadviseur. Grote kans dat je ergens nog wat geld terug kunt krijgen. Als je hem voor 1 april invult, ontvang je de teruggaaf rond mei/juni.
  • Vallen er regelmatig aanmaningen op je deurmat omdat je vergeten bent te betalen? Vraag een formulier aan voor automatisch incasso, weer een zorg en aanmaningskosten minder.
Tot slot nog een tip: voor een gemakkelijk overzicht van al je inkomsten en uitgaven schieten de online huishoudboekjes als paddestoelen uit de grond. En niet zo gek, deze kunnen tegenwoordig gekoppeld worden aan je internetbankieren. Tik gewoon op google 'online huishoudboekje' in.

Tijd voor weer wat apps die je leven makkelijker maken


Wanneer je de TVGIDS app aanschaft, kun je het abonnement op je huidige tv gids wel stopzetten. Werkelijk alles staat zeer overzichtelijk in deze app: films, incl IMDB waardering en trailer, aanraders, nu & straks, primetime en nog veel meer.

Trein zorgt ervoor dat je (als het goed is) geen trein meer mist. De gegevens in de app zijn gekoppeld aan de matrixborden op de stations, dus je ziet altijd de actuele vertrektijden(en helaas ook vertragingen).

Wanneer je Kranten download kun je ook het abonnement op je krant wel stopzetten. Alle kranten staan erin.

Voor diegenen die een UPC abonnement met een mediabox of DVR hebben, is de volgende app een uitkomst! De UPC app. Je kunt met deze app namelijk direct overal en op elk moment herinneringen instellen of je favo programma opnemen. Zo hoef je nooit meer iets te missen of op uitzending gemist te zoeken.

Linkedin heeft sinds kort ook een app. Erg handig om je zakelijke netwerk bij te houden.

Vertalen is een app gebaseerd op de optie vertalen van Google. Er zit zelfs een microfoon in die de door jou ingesproken tekst in een andere taal kan uitspreken. Altijd handig als je in China iets wilt bestellen..

Foto's bewerken in een paar klikken? Dat kan met Camera+. Echt een musthave die je veel bewerkingstijd en lelijke foto's bespaart.

Nadeel van de Iphone is het gemis van de leuke smileys. Maar laten ze daar nu ook een gratis app voor hebben, Emoji. Download hem, ga naar instellen, toetsenbord, en voeg Emoji toe.

Wil je altijd en overal toegang hebben tot je thuispc? Schaf dan teamviewer aan. Met deze app kun je zo in je thuiscomputer.

Nu ongeveer iedereen verslaafd is aan Angry Birds, hebben wij een nieuwe gratis verslaving.. Words with Friends. Online scrabbelen met je vrienden.

Ga je wintersporten en kijk je regelmatig naar de sneeuwhoogte op internet? Dat kan handiger! Download gewoon de app Sneeuwhoogte.

Sleepcycle is er alweer een tijdje, maar voor diegenen die hem nog niet kennen.. Dit is een app die je slaap-waakritme bijhoudt. Na 3 dagen is je slaapritme vastgesteld en kun je hem zo instellen dat je wordt gewekt wanneer je in je lichte slaap bent beland. Volgens de app zul je zo nooit meer brak wakker worden.

Zo en nu lekker een (E)book lezen..


Het is bijna lente en niks leuker om dan al weg te dromen bij een vakantiebestemming! En wat doet het gros op zijn vakantie? Luieren met een goed boek! Vroeger ging je dan getrouw naar de bibliotheek, maar laten we wel wezen, de bieb is niet meer.. Of je koopt een boek in de (online)winkel of je stapt over op de Ebooks.

Tweedehands boeken
Alhoewel een boek op zichzelf nou niet een enorme uitgave is, het kan altijd voordeliger. Aanrader is het kopen van tweedehands boeken. En met tweedehands wordt vaak bedoeld 1 tot geen keer gelezen. Kijk maar eens naar je eigen boekenkast;) bol.com en marktplaats zijn uitermate geschikt voor het kopen en verkopen van tweedehands boeken. Ook de lokale kringloopwinkels hebben vaak rijen boeken met recente titels.

Ebooks
De Ebooks zijn door de enorme populariteit van de Ipad nog meer in opkomst. Ja het is even wennen om een boek niet vast te kunnen houden en te kunnen bladeren, maar oh wat is het een uitkomst. Groot voordeel, binnen een paar minuten heb je je (E)book! Maar hoe werkt dat nu?

Om een Ebook te kunnen lezen zul je eerst een programma'tje op je Ereader, Notebook of Ipad(of soortgelijk) moeten downloaden. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Bleufire of Ibooks. Deze zijn gratis.

Daarna zijn er tal van sites die Ebooks aanbieden. Voor (gratis)Nederlandstalige boeken kun je o.a. kijken op bol.com, Freebooks en ebook.gratis-downloaden.nu

Goed boek
En wat te lezen? Dat hangt natuurlijk helemaal van je smaak af. Op Bruna.nl, Boekenfan, zoekeengoedboek.nl staan aanraders tot toptienlijsten van meest gelezen boeken. Mss gaat de volgende je een tikkeltje te ver maar ook op Oprah's bookclub staan tal van aanraders.