maandag 14 maart 2011

Zo en nu lekker een (E)book lezen..


Het is bijna lente en niks leuker om dan al weg te dromen bij een vakantiebestemming! En wat doet het gros op zijn vakantie? Luieren met een goed boek! Vroeger ging je dan getrouw naar de bibliotheek, maar laten we wel wezen, de bieb is niet meer.. Of je koopt een boek in de (online)winkel of je stapt over op de Ebooks.

Tweedehands boeken
Alhoewel een boek op zichzelf nou niet een enorme uitgave is, het kan altijd voordeliger. Aanrader is het kopen van tweedehands boeken. En met tweedehands wordt vaak bedoeld 1 tot geen keer gelezen. Kijk maar eens naar je eigen boekenkast;) bol.com en marktplaats zijn uitermate geschikt voor het kopen en verkopen van tweedehands boeken. Ook de lokale kringloopwinkels hebben vaak rijen boeken met recente titels.

Ebooks
De Ebooks zijn door de enorme populariteit van de Ipad nog meer in opkomst. Ja het is even wennen om een boek niet vast te kunnen houden en te kunnen bladeren, maar oh wat is het een uitkomst. Groot voordeel, binnen een paar minuten heb je je (E)book! Maar hoe werkt dat nu?

Om een Ebook te kunnen lezen zul je eerst een programma'tje op je Ereader, Notebook of Ipad(of soortgelijk) moeten downloaden. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Bleufire of Ibooks. Deze zijn gratis.

Daarna zijn er tal van sites die Ebooks aanbieden. Voor (gratis)Nederlandstalige boeken kun je o.a. kijken op bol.com, Freebooks en ebook.gratis-downloaden.nu

Goed boek
En wat te lezen? Dat hangt natuurlijk helemaal van je smaak af. Op Bruna.nl, Boekenfan, zoekeengoedboek.nl staan aanraders tot toptienlijsten van meest gelezen boeken. Mss gaat de volgende je een tikkeltje te ver maar ook op Oprah's bookclub staan tal van aanraders.

1 opmerking:

ebooks zei

Goed artikel, op 12ebooks.nl vind u een breed assortiment aan digitale boeken wat handig zou kunnen zijn. Ik ga de website in de gaten houden.