maandag 14 maart 2011

Geen idee waar je geld toch elke maand blijft? Hier wat tips & Tricks!


Sommigen onder ons zijn er wat fanatieker in, anderen wat minder.. Je administratie. Niks vervelender dan eigenlijk niet (willen) weten hoeveel je nou eigenlijk te besteden hebt en of je dus wel naar dat Festival of dat zonnige land kunt..

Hieronder een aantal tips om je (geld)zaken wat beter in de hand te houden zodat je nog steeds leuke dingen kunt blijven doen:) Je moet er wat effort insteken, maar dan heb je ook wat.. En nee we gaan niet zeggen dat je korter moet douchen of je tubes tandpasta moet openknippen voor de laatste restjes;) Het moet wel comfortabel blijven!

Zet gewoon al je vaste lasten op een rij en kijk waar je eventueel kunt besparen:
  • Nog een telefoonverzekering op een toestel van 2 jaar oud? Niet echt meer nodig, het toestel is het dan niet meer waard.. 
  • Hoge telefoonrekening? Minder bellen, meer mailen, skypen, Pingen en Whatsappen.
  • Heb je een autoverzekering en ben je lid van de ANWB? Kijk dan eens of jouw autoverzekering niet al wegenwachtservice in zijn pakket heeft zitten. Bij een nieuwe auto krijg je er vaak ook al automatisch wegenwachtservice bij. Dan zou je feitelijk 3 dubbel zijn verzekerd. 
  • Kijk eens op independer of jouw (auto)verzekeringen niet goedkoper kunnen.
  • Heb je je ooit opgegeven voor e.o.a. loterij? Al een keer meer dan je inleg gewonnen? Nee? Gaat wss ook niet gebeuren, dus stopzetten.
  • Geef jij gemiddeld maandelijks geld aan 3 goede doelen? Dat is wat veel, loop ze eens langs..
  • Hoeveel geef je uit aan boodschappen? Dat kan vast goedkoper, zie het artikel boodschappen doen. En aanvullend op dit artikel: op de markt kun je aan het eind van de dag, zo tussen 16 en 17 uur, veel groenten en fruit voor weinig kopen(en dan nog zelfs vaak onderhandelbaar). Bij de Turkse winkel kun je standaard je groenten en fruit zo ongeveer voor de helft van de supermarktprijs kopen. En nog open in de avonduren ook, dus overdag werken staat goedkoop kopen niet in de weg.
  • Hoeveel betaal je voor het voer van je geliefde huisdieren? Je kunt 10x een klein zakje kopen, maar ook een 10 kilo zak die in verhouding goedkoper is. Je kunt ze ook online bestellen en laten bezorgen, wel zo makkelijk. Voor voer met kortingen, kijk eens op Zooplus.
  • Creditcard? Stel deze zo in dat het bedrag automatisch van je rekening wordt afgeschreven. Zo voorkom je een flinke schuld.
  • Heb je abonnementen op tijdschriften lopen? Kijk eens of je die nu niet gewoon als app kunt downloaden.
  • Abonnement op de sportschool maar je bank zit elke week toch lekkerder? Zet hem stop totdat je wel weer de hik krijgt om fanatiek te gaan sporten.
  • Tank jij altijd bij die mooie grote tankstations langs de snelwegen? Niet doen, hier betaal je (zeker met die hoge brandsofprijzen) meer dan bij de tankstations op de B-wegen. Kijk eens op brandstofzoeker en tankwijzer. Een goede betrouwbare app is er helaas nog niet.
  • Vul je belastingformulier in, of laat deze invullen door een belastingadviseur. Grote kans dat je ergens nog wat geld terug kunt krijgen. Als je hem voor 1 april invult, ontvang je de teruggaaf rond mei/juni.
  • Vallen er regelmatig aanmaningen op je deurmat omdat je vergeten bent te betalen? Vraag een formulier aan voor automatisch incasso, weer een zorg en aanmaningskosten minder.
Tot slot nog een tip: voor een gemakkelijk overzicht van al je inkomsten en uitgaven schieten de online huishoudboekjes als paddestoelen uit de grond. En niet zo gek, deze kunnen tegenwoordig gekoppeld worden aan je internetbankieren. Tik gewoon op google 'online huishoudboekje' in.

Geen opmerkingen: