maandag 1 november 2010

Boodschappen doen


Is jouw profiel:
vaste bezoeker van de AH, met een geplande vaste route die toch altijd enigzins anders loopt door al die lekkere dingen. Uiteindelijk is je mandje te zwaar, maar dat wil je niet toegeven, dus je loopt stug met een uitpuilende mand door, doe je ook nog wat aan sport.. (Btw.. een uitkomst die mandjes met wielen) Je pikt hier en daar een bonus mee.. zo, weer wat bespaard en eenmaal bij de kassa zet je al je vertrouwde merkartikelen op de band. Grist nog een plastic AH tas uit t rek en legt dit erbij. En dan zegt de cassiere: 'dat is dan €42,55', ook al wist je dat dit komen zou, je blijft je elke keer weer verbazen over de prijs bij de kassa voor die paar artikelen, maar haalt getrouw de pinpas door de gleuf (hopend dat er genoeg saldo op staat).

Zeer herkenbaar! Nu pleiten wij er niet voor dat je de AH links moet laten liggen, integendeel, je moet er alleen wat winkels aan toevoegen: de Lidl, Aldi en Action. Ditzelfde geldt ook voor de Super de Boer, Vomar, C1000 en Deka gangers. Dirk vd Broek komt behoorlijk in de buurt van de Lidl en Aldi prijzen.

Waren de Lidl, Aldi en Action voorheen vooral voor de lage inkomens, tegenwoordig mag je er prima gezien worden! Het heeft alleen even wat 'wentijd' nodig, want je moet hier je vertrouwde merkartikelen in een andere vorm zoeken. Maar heb je dit onder de knie, dan zul je je bij de kassa keer op keer verbazen over de prijs en dit keer in positieve zin, huh, zo goedkoop?

Onze favorieten op een rij:
Bij de Lidl: het roze pak 4-laags wc papier, de zalm, het wasmiddel(beste uit de test).
Bij de Action haal je al je huis en keuken artikelen: schoonmaakmiddel, vaatdoeken, afwasblokjes, wc-blokjes, douchegel, etc.
Aldi is in deze niet meegenomen omdat de Lidl dichter bij is, wie Aldi tips heeft.. post een comment.

Je Coca Cola, Lays, Milka, Beemsterkaas, Komo trekbandvuilniszakken, Whiskas, Nescafé, etc. kun je uiteraard gewoon bij je vertrouwde supermarkt blijven halen, maar je kunt ook eens de versie's cola, chips, chocolade, kaas, vuilniszakken, kattenvoer en koffie van genoemde winkels proberen. Bevalt het niet, dan ga je weer terug naar je merk.

Tip: shop je veel bij de AH, download dan de gratis app Appie voor Iphone of Appie voor Android. Hiermee zie je alle bonusaanbiedingen, kun je een lijstje maken en je route door de winkel plannen. Maar nog handiger er staan tal van recepten op, kies er één en je ziet zo alle ingredienten die je nodig hebt. Kun je een keer voorbij de kant en klaar maaltijden lopen;)

Tip: het is echt waar, alle goedkope dingen liggen onderop, vooral euroshopper. Maar vaak is die europshopper versie zo verkeerd nog niet, gewoon proberen.

Tip: doe de grote hoop boodschappen 1x per week, dan word je dagelijks minder verleid tot het kopen van extra's. Want oh die supermarkten zijn zo slim in het plaatsen van extra's op je route.

Geen opmerkingen: