woensdag 3 november 2010

Gratis overnachten


Of je nu een stedentrip gaat doen of backpacken, je zult ergens moeten overnachten. Dat kan al goedkoop via booking.com of via een bod op vakantieveilingen.nl, maar het kan ook gratis!

Via de website couchsurfing kun je in contact komen met mensen over de hele wereld, die het leuk vinden reizigers een slaapplek aan te bieden. Dit kan letterlijk een bank zijn, maar meestal bieden ze je een bed, eten, een tour door de stad en vertellen ze je graag over hun land/stad/gebruiken. Couch surfing draait volledig om hospitality. En daarmee komen we gelijk bij de 2e website:hospitalityclub. Ook hier kun je je inschrijven en wanneer je een slaapplek zoekt, in contact komen met mensen die een slaapplaats aanbieden. Sommige leden kiezen ervoor geen slaapplaats aan te bieden, maar bijvoorbeeld een rondleiding of etentje te geven. Je inschrijven op deze websites is gratis. Daarnaast kun je je zelf ook als host opgeven.

Kortom een erg leuke manier om gratis te overnachten en de lokale bevolking te leren kennen!

Ervaring:
Lana het zusje van Barbara heeft via Couch Surfing samen met haar vriend overnacht bij een familie in Bangkok. Deze hadden als verrassing een spa treatment geregeld om te ontspannen na de lange vlucht en hebben ze meegenomen naar een bruiloft. De vriend van Lana heeft regelmatig mensen gehost uit diverse landen.

Barbara heeft via Hospitality Club iemand uit Venetie gehost die op de fiets door Nederland aan het toeren was. Als dank is er heerlijk Italiaans gekookt.

Je kunt natuurlijk een beetje sceptisch zijn over het logeren bij vreemden. Beide websites houden streng toezicht op ongewenste leden. En voordat je je laat hosten of iemand host heb je uiteraard eerst contact via mail.

Geen opmerkingen: