maandag 1 november 2010

Luxe shampoo dezelfde als goedkope


Koop jij altijd die dure shampoo? Nergens voor nodig! Een artikel op NU.NL bevestigt wat men al vermoedde maar vooral vrouwen toch niet helemaal willen geloven:

De ingrediënten van beautyproducten, waaronder shampoo, staan altijd in aflopende volgorde van hoeveelheid op de fles. De ingrediënten waaruit slechts 1 procent van het product bestaat, mogen er in willekeurige volgorde tussen staan. Ongeveer 80 procent van een shampoo bestaat uit water en om erachter te komen waaruit de shampoo bestaat, zijn alleen de bovenste zes ingrediënten belangrijk. Deze blijken bij het gros van de shampoo's, zowel de duurste als de goedkoopste, hetzelfde.


De belangrijkste zes ingrediënten van een dure fles L'Oreal, waaronder water en zout, zouden bijvoorbeeld exact hetzelfde zijn als een drie keer zo goedkope fles van Elvive, zo meldt Daily Mail.


"Naar mijn mening worden we allemaal opgelicht", zo meldt John Hamilton, oprichter van Essentially Yours, een bedrijf dat zich richt op organische beautyproducten. "Mensen worden verkeerd geïnformeerd door reclames en campagnes, en zijn zich niet bewust van het feit dat alle basisingrediënten hetzelfde zijn."


"Ik schat dat 90 tot 95 procent van alle shampoo's in de supermarkt een identieke inhoud hebben", zo meldt Hamilton. "Het onderscheid zit hem in de geur en kleur, niet in de magische werking die merken beloven".



Andrelon shampoo
€3,69

Fuente's Truffle zelfdenkende shampoo
€275





Dus of je nu de zelfdenkende  shampoo links koopt of de Andrelon rechts. Met beiden 'haal je meer uit je haar'.








Geen opmerkingen: