maandag 1 november 2010

Goedkoop wintersporten



Wintersport duur? Nee hoor. Je moet alleen weten waar je moet zoeken..


Winterberg, Duitsland
Zoef je nog niet helemaal vlotjes van de pistes af, dan is Winterberg een leuke (oefen) plaats. Winterberg ligt in Sauerland Duitsland, op zo'n 5 uurtjes rijden van Amsterdam. Een skipas voor een dag kost €25, hoe meer dagen, hoe goedkoper. Wil je in een mooi hotel overnachten, dat kan voor een erg leuke prijs bij Hotel Bed & Breakfast Winterberg. Eten kun je in overvloed in het dorp, lekker en goedkoop, denk aan een grote schnitzel..

Tip: huur je materiaal bij één van de verhuurders op de weg naar Winterberg. Dit is een stuk goedkoper dan in Winterberg zelf. Je herkent ze aan de borden met 'Verleih' langs de weg. 

Tip: aan het einde van het seizoen (eind febr) kun je hier heel goedkoop aan ski en snowboardspullen komen. Met name de verhuurders op de weg naar Winterberg zijn bereid huurmateriaal voor minder dan de helft van de prijs te verkopen. Maar ook de winkels in Winterberg zelf prijzen erg leuk af.


De Franse Alpen
Wil je het echte werk dan reis je met de auto of bus naar de Franse Alpen. Wil je cheapy cheap, ga dan naar Superdevoluy of Joue de Loup. Hier boek je eind maart een prima appartement voor 8 dagen voor ca. €100 p.p. incl skipas. Hiervoor moet je even prijzen vergelijken op Jiba en Bizztravel. Wij raden aan Résidence Les Chalets d'Aurouze in Joue de Loup.

Tip: Bizztravel geeft nu €50 kerstkorting op het gehele wintersportaanbod. De actie is geldig tot 28 februari 2011.


Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief op de Jiba site. Ze komen elk jaar met een €50 korting actiecode.


Tip: ga in het naseizoen, de prijzen liggen dan veel lager en je hebt meer zon:)


Tip: hoe meer mensen, hoe goedkoper.


Tip: neem zelf eten mee. De appartementen beschikken over een kookstel, magnetron/oven en vaatwasser.


Tip: ken je iemand met een leaseauto? Vraag of je een weekje van auto kunt ruilen. Scheelt je benzinekosten tot aan de grens. Of rijd je een benzine auto, kijk of je een diesel kunt lenen.


Nog even een vergelijking:
Een reguliere wintersport in februari naar bijv Kaprun kost al gauw €700 p.p. voor 8 dagen excl skipas. Een 6 daagse skipas kost nog eens €197. Totale kosten: €897. Een wintersport via Jiba eind maart naar de Franse Alpen begint vanaf €100 voor 8 dagen incl 6 daagse skipas, tel uit je winst.


Tot slot nog een tip: koop als het kan je eigen materiaal. Zeker als je vaker gaat levert dit je uiteindelijk meer op. Goedkoop materiaal kun je vinden in de (winter)sport zaken aan het einde van het skiseizoen. Een overvloed aan -50% stickers. Maar ook de Makro, ja je leest het goed, heeft wel eens leuke wintersport artikelen in de aanbieding. Dus leen eens een pas;) En tenslotte is ook Marktplaats een uitstekende plek om aan goedkoop materiaal te komen.

Geen opmerkingen: